360 feedback for growth

360 graden feedback voor groei

geplaatst in: Nieuws | 0

Feedback en communicatie zijn van belang omdat dit bijdraagt aan een positief werkklimaat, een goede werksfeer en zelfvertrouwen van de afzonderlijke teamleden. Het bevordert de teamprestaties, de bedrijfsresultaten en voorkomt uitval en verzuim. Feedback en communicatie kan worden verbeterd door een vast ritme in te stellen in de organisatie. Dit kan op een wekelijkse basis met korte check-ins te organiseren of op basis van een zelf gekozen ritme.

Een methode die hiervoor vaak wordt toepast is 360° feedback methode.

360° feedback

Dit is een proces waarbij je feedback van collega’s en klanten verzameld. Je krijgt dus vanuit verschillende gezichtspunten informatie over je gedrag. Het resultaat is een gemiddelde score die daarmee objectief tot stand is gekomen. De behaalde score kan worden vergeleken met de score die verwacht wordt door de organisatie. Je krijgt inzicht in het ontwikkelpotentieel en op basis hiervan kun je ontwikkelgesprekken voeren.

Deze manier van werken biedt de medewerker en organisatie een completer beeld ten opzichte van feedback die alleen door een manager wordt gegeven.

Feedback is geen formeel gesprek dat af en toe plaatsvindt, maar een doorlopend proces van communicatie en verbeteringen.

De nieuwe generatie

Steeds meer organisaties stellen het op prijs als medewerkers open uitkomen voor hun meningen. Het gaat er hierbij om dat werknemers uit verschillende lagen van de organisatie elkaar helder communiceren hoe zij denken over zaken en personen. In dit blog over communiceren worden tips gegeven die je kunnen helpen om juiste communicatiestructuur binnen de organisatie te krijgen.

De medewerker krijgt een steeds grotere stem in het beleid van de organisatie.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld Netflix en Dave Chapelle of recent nog Heineken en de activiteiten in Rusland. Laat je als organisatie niet verrassen door deze beweging.

De nieuwe generatie wil juist bijdragen aan de organisatie en de maatschappij.

Wat zijn doelen en wat zijn de kernwaarden?  Hoe kan ik hier als professional aan bijdragen?

Betrek je medewerkers en omarm open communicatie en feedback.

Transparantie

De 360° feedback faciliteert transparantie en kan een prettige aanvulling geven op andere werkwijzen. Bij deze organisaties past de 360° feedback methodiek. Door onze feedback module te gebruiken kan er eenvoudig feedback uit de organisatie worden opgehaald.

Dit alles zorgt voor betrokkenheid en medewerkers voelen zich gewaardeerd en begrepen.

Overige informatie

Via ons blog publiceren we regelmatig nieuwe artikelen over innovaties en ontwikkelingen die impact hebben op de professional en organisatie: check onze blogpagina

In dit blog gaan we in op de nieuwe medewerker van Generatie Z, dit is een generatie die balans zoekt in werk en privé en die wil bijdragen aan een purpose.

Hierdoor verandert de arbeidsmarkt want langdurige arbeidsovereenkomsten komen steeds minder voor zoals we dit beschreven hebben in dit artikel.

Over CareerTracker

Met het CareerTracker platform ben je in staat om een juiste focus en skillset te borgen binnen de teams. Door te reflecteren en feedback te borgen voelt de professional zich gewaardeerd en betrokken waardoor ongewenst vertrek van talent voorkomen kan worden. Dit zorgt ervoor dat de dagelijkse operatie kan worden geborgd in de organisatie.

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben dan kun je ons bereiken 0338876104 of via info@careertracker.nl.

We hebben ook een informatieve bedrijfsvideo gemaakt, via deze link, te bekijken.

Klantreview van Didacticum

De samenwerking met CareerTracker ervaren wij als zeer aangenaam.

Het is voor ons een nieuwe manier van werken dus goede communicatie is hierbij van belang.

Jullie helpen zowel de field managers als de consultants met voorbeelden, tips & tricks en om onze nieuwe HR cyclus te borgen.

De feedback die wij aandragen wordt direct opgepakt, opgevolgd en tevens houden jullie ons continu op de hoogte van de voortgang.

Bij Didacticum staat iedereen aan het stuur van zijn eigen carrière en mede door het gebruik van CareerTracker zijn onze collega’s in staat om dit optimaal te doen.

Zeljko Bondzulic, Field Manager Didacticum

CareerTracker faciliteert